Højt fra træets grønne top…

Julen er en højtid vi alle kender, og den har forskellige værdier og størrelse, i de forskellige hjem. Det er en hjerternes tid, hvor man samles med dem man holder af, og glæder hinanden med gaver, hygge og varme. Hele december, og gerne før, står i julens tegn. Der juletræbliver pyntet op med juletræ, mistelten og lyskæder i lange baner. Og duften af pebernødder, brændte mandler og gran hænger lifligt i luften hvor end man går hen. Kulden er trådt til og træerne står nøgne, men det summer af liv og forventning fra både børn og voksne.

Førstjulbarne søndag i advent er startskuddet til juleåndens begyndelse. Nu er det officielt jul. Vi tænder det første lys af fire i adventskransen, og flere går i gang med den hjemlige oppyntning. De støvede kasser, som har stået hengemt i et helt år, findes frem og julestemningen sætter sine første spor.

Julenisser og koner stilles frem, med smil og røde kinder, på hylderne. Imens spilles de første velkendte julesange i radioen og der synges og nynnes med på bedste maner. Risengrøden simrer stille i gryden og den krydrede duft af kanel breder sig i hjemmet. Selvom julen også er en lidt stressende tid med juleshopping og lange køer, og vanskeligheder med ønskelisterne, så opvejer julens glæder det og vi bringer smil til hinanden ved at kunne ønske andre en rigtig glædelig jul.

 

jule-hygge-børnJulen er et sammenspil af mange elementer, såsom pakkekalender, kalenderlys og det smukt pyntede juletræ, og tusind andre ting. Dog har maden især en stor betydning i det danske hjem. Der bliver bagt småkager i stor stil og forberedt til det store julemåltid, som traditionelt består af and og/eller flæskesteg med rødkål, brun sovs og brunede kartofler. Og til slut serveres desserten, som oftest er risalamande med varmet kirsebærsovs og den famøse gemte mandel.

 

Sidst, men ikke mindst må vi heller ikke forglemme den rare gamle mand, med den røde dragt, og det store hvide skæg – julemanden. Han flyver med sit rensdyrspand, med Rudolf i spidsen, natten op til d. 24 og deler gaver ud til alle børn. Han er en nyere tilkommer af de kendte juletraditioner, og bringer stor glæde til børn i alle aldre.

Besøg webshop

Gå tilbage

Få vores nyhedsbrev

Du kan afmelde i alle vores e-mails, hvis du ikke ønsker at modtage flere e-mails
Dit navn
Din email