Mit navn det står med prikker…

Påsken en festlig blanding af kristen højtid, som handler om Jesus død og genopstandelse, og en folkefest med lidt gammel hedensk overtro, med et hint fra den jødiske påskefest. Påsken falder på den første søndag, efter første fuldmåne, efter forårsjævndøgn. påske-kyllingHelligdagene kaldes Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. påskedag. De danske kirker er velbesøgt i forbindelse med denne fejring, og det er en kærkommen måde at samles, for såvel store, som små.

Påsken er en forårsfest, og mange vil oftest forbinde denne højtid med vintergækken, gækkebreve og farvestrålende æg. Det kan være en festlig komsammen for familie og venner, hvor alle samles og spiser påskefrokost sammen, hvor det i mange hjem er sild der bliver serveret. Det kan også gøres til børnenes fest, ved at male æg og lave æggejagt i baghaven. En nyere opstået tradition fortæller at det er Påskeharen der bringer æggene og gemmer dem.

påske-blomsterAt puste og male æg er en tradition der findes i mange danske hjem. Normalt vil man anvende almindelige hønseæg, som man prikker et lille hul i hver ende af og puster forsigtigt blomme og hvide ud. Det kan hurtigt blive en sjov leg både for børn og voksne, da det ikke altid
er lige nemt at tømme et æg, uden at skære ansigter. Når det kommer til dekoration af ægget, så er det kun fantasien der sætter grænser.

Og vi skal endelig ikke glemme de hyggelige gækkebreve. Næsten alle børn kan lide at klippe og klistre gækkebreve, og mulighederne er
mange for hvordan man gerne vil have det til at se ud. Et gækkebrev kan også prydes med vintergækker, som på forhånd lægges i press i nogle dage før. Og vigtigst af alt skrives et af de mange kendte gækkerim, eller man kan være kreativ og lave sit helt eget.

Besøg webshop

Gå tilbage

Få vores nyhedsbrev

Du kan afmelde i alle vores e-mails, hvis du ikke ønsker at modtage flere e-mails
Dit navn
Din email