Yoga og gravid

Det er blevet meget almindeligt i Danmark at gå til yoga, når man bliver gravid. Også forkvinder, der aldrig tidligere har dyrket yoga.

Yoga tilbyder en form for træning, der styrker både fysisk og psykisk. I langt de fleste gravidyogaklasser tilbydes du mentaltræning i form af let meditation og åndedrætsøvelser. 

Den fysiske træning tager hensyn til din gravide kvindekrop. En kvalificeret gravidyogalærer kender til de hormonelle forandringer under graviditeten og kan derfor tilpasse undervisningen kvinder i forskellige stadier af graviditet.

yoga for gravide

Det er vigtigt for ikke at lide overlast. Nogle kvinder bliver ikke specielt meget påvirket af graviditeten, mens andre kvinder oplever forskellige former for ubehag, bl.a. kvalme, træthed, ømhed i bækkenet samt væske i ben og fødder. 

En af yogaens fornemste formål at give en øget bevidst fornemmelse for kroppen. I alle yogaklasser vil du blive bedt om at mærke dig selv. Når man er gravid og måske på fuldtids arbejde, kan det være svært at finde tid til at mærke kroppen.

Den ugentlige gravidyogaklasse kan derfor blive et meget værdifuldt højdepunkt på ugen, hvor der netop er fokus på at mærke kroppens forandringer.

Gravidyogaklassen er et tidpunkt, hvor du som gravid helt bevidst forbinder dig med din baby og på den måde støtter dit barns udvikling. Forskere i pre- og perinatal psykologi har bevist, at en gravid kvindes opmærksomhed på baby og hendes psykiske tilstand påvirker baby inde i maven.

Derfor opfordrer yogalæreren også til at du, som gravid, tager dig tid til at være opmærksom på dit voksende vidunder. Gravidyoga indeholder også en form for fødselsforberedelse. Du vil blive undervist i de forskellige stadier i fødslen og hvilke stillinger, der kan hjælpe baby ned i fødselskanalen. 

yoga-håndklæderNogle yogalærere tilbyder desuden undervisning for deltagende partnere. Her vil partneren blive undervist i at assistere under fødslen
med bl.a. Rebozo – et tørklæde, som kan lindre lændesmerter under fødslen. Søg efter kvalificerede gravidyogalærere, når du leder efter gravidyogaklasser i dit nærområde.

Der er mange dygtige. Spørg gerne andre, der har prøvet det før. Du kan også altid ringe og få en snak med lærere. Mærk efter om du tror, det er en du har lyst til at gå hos.

Hvis prisen for kurset er højere, end du har råd til, så spørg om du kan få rabat. Fortæl, at du har et stramt budget, men rigtig gerne vil gå. Det kan aldrig skade at spørge.

Besøg webshop

Gå tilbage

Få vores nyhedsbrev

Du kan afmelde i alle vores e-mails, hvis du ikke ønsker at modtage flere e-mails
Dit navn
Din email